Novice

NOVICE

Obvestilo o zvišanju cen

Spoštovani!

Zaradi nenehnih zviševanj cen gostinske opreme ter stroškov povezanih s prevozom vas prosimo, da se pred nabavo nove opreme, katera ni na zalogi v našem skladišču pozanimate o končni ceni.

Hvala za razumevanje!

 

 

KAJ JE DOBRO VEDETI PRED NAKUPOM RABLJENE OPREME?

Ustrezno opremljanje restavracije lahko stane veliko denarja, zato je nakup rabljene kuhinjske opreme za številne lastnike restavracij najprimernejša izbira.

Nakup rabljene gostinske opreme za restavracijo se nekoliko razlikuje od nakupa rabljene opreme za dom. Ker boste stregli druge ljudi mora biti oprema čista in v dobrem stanju. Čeprav gre za rabljeno opremo je to lahko še vedno velika denarna naložba, zato se morate prepričati, da se vam nakup splača.


Torej kaj morate vedeti o nakupu rabljene gostinske opreme?

1. Preverite čistočo
Pred nakupom rabljene gostinske opreme jo temeljito preglejte in se prepričajte, da je čista. To pomeni, da jo odprete (če je mogoče) in preverite vsa težavna mesta, kot so npr. koti. Poleg tega se pri podjetju ali osebi pri kateri kupujete pozanimajte kakšen je bil urnik čiščenja opreme, ko je bila ta še v uporabi.

Ne verjemite nikomur na besedo, ko gre za čistočo opreme. Ko jo kupite opremo temeljito očistite pred uporabo.

2. Naj bo preprosto
Pri nakupu rabljene opreme praviloma iščite preprostejšo opremo. Nikoli ne veste v kakšni meri je bila oprema uporabljena in več kot ima delov večja je verjetnost, da se bo kaj pokvarilo. Razmislite o izbiri plinskih naprav namesto električnih, saj ima oprema na plin običajno manj delov.

3. Preverite razpoložljivost rezervnih delov
Nakup po smešno nizki ceni se včasih zdi že skoraj kot kraja. Vendar previdno, zavedajte se, da je eden od razlogov za prodajo po zelo nizkih cenah pomanjkanje razpoložljivosti rezervnih delov. Če rezervni deli niso takoj na voljo, lahko na koncu za njih zapravite toliko, da izničite vsako dobro ponudbo, ki ste jo prejeli.

4. Pozanimajte se o opremi
Pomemben korak pri nakupu rabljene gostinske opreme je raziskava. Preverite ugled blagovne znamke in morebitne ocene modela, ki ga kupujete. Pri rabljeni gostinski opremi je še posebej pomembno, da skrbno preverite ali ima vse funkcije, ki jih potrebujete. Starejši modeli morda nimajo vseh funkcij, ki jih v svoji kuhinji pričakujete in na katere se lahko zanesete. Z natančnim raziskovanjem boste zagotovili, da boste dobili točno to kar si želite po ugodni ceni.

5. Pozanimajte se o zgodovini  opreme
Če si želite zagotoviti, da boste dobili gostinsko opremo, ki vam bo dolgo služila, se pri prodajalcu pozanimajte o njeni zgodovini. Koliko lastnikov je že imela? Nekatera rabljena gostinska oprema je imela že 4 ali 5 lastnikov. Seveda je odvisno od naprave kako kvalitetna je, možno pa je tudi, da ne bo več dolgo delovala. Vprašajte ali je bila oprema redno servisirana in ali je imela v obdobju uporabe kakšne težave. Vse dobljene informacije skrbno preučite.

Kljub temu, da se najprej pozanimate o opremi si jo je dobro pred nakupom tudi osebno ogledati, če je le mogoče. Če lahko jo preizkusite in preverite morebitne znake obrabe ali poškodbe. Če vse kaže na to, da imate pred sabo odličen kos rabljene gostinske opreme, boste verjetno prihranili precej denarja in investirali v kakovostno opremo, ki bo svoje delo opravilo kot je potrebno.


Lahko vam zagotovimo, da je vsa naša rabljena gostinska oprema očiščena, pregledana, servisirana in deluje kot je potrebno.
Z veseljem vam pomagamo najti rabljeno in obnovljeno opremo, ki bo ustrezala vašim potrebam in proračunu.


 

NOVICA 3

Kot je bilo definirano, na levi strani pride slika, na desni strani pa tekst novice. Urednik lahko sam dodaja in ureja te novice.